tirsdag 31. august 2010

Saftig Eplekake

4 egg
2.5dl sukker
6 dl toro glutenfri kakemix
4 ts bakepulver
220g smelta margarin
2 dl melk.
6-8 grønne epler

Pisk egg og sukker luftig.
Smelt margarin og tilsett melka etter margarinen er tatt av plata.
Bland i vekselvis det tørre og det våte.
Ha røra i ei smurt langpanne.
Del eplene i båter og legg ned i røra.

Stekes nederst i ovnen i ca 45 minutter på 200 grader. dekk til kaka med bakepapir etter de første 25 minuttene i ovnen.

Når kaka er ferdig strøs sukker og kanel over.

Kaka smaker kjempegodt slik den er, men kan serveres med vaniljeis eller krem.

onsdag 18. august 2010

suksessterte :)

Mandelbunner med eggehvite (2-3 stk) Oppskriften gir litt halvmyke , seige bunner.

4 stk eggehviter

150 g melis

175g malte mandler eller nøtter (min er med mandler)



Pisk eggehviter stive. Tilsett melis og pisk litt til. Rør forsiktig inn malte mandler. Tegn på bakepapir på stekeplata, 2 sirkler a` 26 cm, eller 3 sirkler a`22 cm . Smør bakepapiret Bre røra jevnt utover . Stek bunnene på midterste rille. 160- 170 grader i ca 15 minutter. Hvelv bunnene på rist og fjern bakepapiret mens kakene ennå er varme.



FYLL

4 stk eggeplommer

1 1/2 dl fløte

120 g melis

100 g smør (temperert)

Rør sammen eggeplommer, fløte og melis i en kjele. Varm opp eggekremen under omrøring. Ta kjelen fra platen når eggekremen tykner. Den må ikke koke Avkjøl kremen. Rør smøret mykt i en bolle. Rør eggekremen skjevis i smøret. Legg bunnene sammen med krem mellom og oppå. Pynt gjerne med revet sjokolade