4 egg
2.5dl sukker
6 dl toro glutenfri kakemix
4 ts bakepulver
220g smelta margarin
2 dl melk.
6-8 grønne epler
Pisk egg og sukker luftig.
Smelt margarin og tilsett melka etter margarinen er tatt av plata.
Bland i vekselvis det tørre og det våte.
Ha røra i ei smurt langpanne.
Del eplene i båter og legg ned i røra.
Stekes nederst i ovnen i ca 45 minutter på 200 grader. dekk til kaka med bakepapir etter de første 25 minuttene i ovnen.
Når kaka er ferdig strøs sukker og kanel over.
Kaka smaker kjempegodt slik den er, men kan serveres med vaniljeis eller krem.
tirsdag 31. august 2010
onsdag 18. august 2010
suksessterte :)
Mandelbunner med eggehvite (2-3 stk) Oppskriften gir litt halvmyke , seige bunner.
4 stk eggehviter
150 g melis
175g malte mandler eller nøtter (min er med mandler)
Pisk eggehviter stive. Tilsett melis og pisk litt til. Rør forsiktig inn malte mandler. Tegn på bakepapir på stekeplata, 2 sirkler a` 26 cm, eller 3 sirkler a`22 cm . Smør bakepapiret Bre røra jevnt utover . Stek bunnene på midterste rille. 160- 170 grader i ca 15 minutter. Hvelv bunnene på rist og fjern bakepapiret mens kakene ennå er varme.
FYLL
4 stk eggeplommer
1 1/2 dl fløte
120 g melis
100 g smør (temperert)
Rør sammen eggeplommer, fløte og melis i en kjele. Varm opp eggekremen under omrøring. Ta kjelen fra platen når eggekremen tykner. Den må ikke koke Avkjøl kremen. Rør smøret mykt i en bolle. Rør eggekremen skjevis i smøret. Legg bunnene sammen med krem mellom og oppå. Pynt gjerne med revet sjokolade
4 stk eggehviter
150 g melis
175g malte mandler eller nøtter (min er med mandler)
Pisk eggehviter stive. Tilsett melis og pisk litt til. Rør forsiktig inn malte mandler. Tegn på bakepapir på stekeplata, 2 sirkler a` 26 cm, eller 3 sirkler a`22 cm . Smør bakepapiret Bre røra jevnt utover . Stek bunnene på midterste rille. 160- 170 grader i ca 15 minutter. Hvelv bunnene på rist og fjern bakepapiret mens kakene ennå er varme.
FYLL
4 stk eggeplommer
1 1/2 dl fløte
120 g melis
100 g smør (temperert)
Rør sammen eggeplommer, fløte og melis i en kjele. Varm opp eggekremen under omrøring. Ta kjelen fra platen når eggekremen tykner. Den må ikke koke Avkjøl kremen. Rør smøret mykt i en bolle. Rør eggekremen skjevis i smøret. Legg bunnene sammen med krem mellom og oppå. Pynt gjerne med revet sjokolade
Abonner på:
Innlegg (Atom)