Mandelbunner med eggehvite (2-3 stk) Oppskriften gir litt halvmyke , seige bunner.
4 stk eggehviter
150 g melis
175g malte mandler eller nøtter (min er med mandler)
Pisk eggehviter stive. Tilsett melis og pisk litt til. Rør forsiktig inn malte mandler. Tegn på bakepapir på stekeplata, 2 sirkler a` 26 cm, eller 3 sirkler a`22 cm . Smør bakepapiret Bre røra jevnt utover . Stek bunnene på midterste rille. 160- 170 grader i ca 15 minutter. Hvelv bunnene på rist og fjern bakepapiret mens kakene ennå er varme.
FYLL
4 stk eggeplommer
1 1/2 dl fløte
120 g melis
100 g smør (temperert)
Rør sammen eggeplommer, fløte og melis i en kjele. Varm opp eggekremen under omrøring. Ta kjelen fra platen når eggekremen tykner. Den må ikke koke Avkjøl kremen. Rør smøret mykt i en bolle. Rør eggekremen skjevis i smøret. Legg bunnene sammen med krem mellom og oppå. Pynt gjerne med revet sjokolade
onsdag 18. august 2010
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar